9 Eylül 2008 Salı

Turkiye de laiklik kavrami

Bugunlere kadar ulkemizin cogu insani maduriyet yasadi ve halen de yasiyor.
Guc sahibi insanlar toplum kurallarini kendi isteklerine gore sekillendiriyor, ve
diger insanlari bu sekillendirilmiş kurallara kolelestirilmis bi sekilde benimsettiriyor.
Calisan alin teri dokup hak ettigini elde edemezken , gucluluge dogustan ve de babadan-ogula
krallik gibi sahip olan bu insanlar , caba sarfetmeden hakketmedigi seylere zaten sahipti bile..

" Burasi Türkiye! Burda hersey olabilir."

Diyen insana rastlamak cok normaldir. "Ataturk devrimleri, Cumhuriyet ve laiklik özellikle islemesi gibi degil de ; baskalarinin istdikleri sekilde isletiliyor.
Madem bu ulkede adalet var ? O zaman niye torpil ve rüsvet gibi yuzkızartici iki faktor ulkemizde en cok yasanan olaylardan ?
Biz dun nasil ki Enver Pasanin Almanya hayranligi yuzunden 1.Dunya savasini kaybettiysek ; bu gun de batının ahlaksızlıklarına hayran olan bazı siyasetci , rektör , medya patronlari vs. insanlar yuzunden bazi degerlerimizi kaybediyoruz..
Bu gun Avrupa'nin bi cok yuksek ogretim kurumlarında ogrenciler basortusu ile okuyabiliyorken , ülkemizde malesef bu YASAK(!)
Laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demektir ve de Laiklik bir sistem olup ilk Avrupada benimsetilmiştir.
Ama bugun avrupanin bircok yerinde serbest olan birsey Turkiye ' de neden yasak ?
Serbest olmasi icin calişan insanlar engel oluyor.. Cunki serbest olursa rejim sarsilacak ve Cumhuriyet tehlikeye girecekmiş. (BAK SEN!) Avrupa'dan aldigimiz laikligi
stotükocular demin de dedigim gibi kendi menfaatleri dogrultusunda sekillendiriyor , ve de bakış acilarini ona gore uyguluyorlar.. Avrupda da serbest olan birsey burada neden yasak oluyormus? Oradaki insanlar cok mu gerideler?

Neden hep Ankara ‘da dayısı olan kazanıyor?

Cumhuriyetin değerlerini sağlamlaştırmak yerine yapılan şey; Cumhuriyetin arkasına saklanıp onun üzerinden siyaset yapmak! Bunlara en güzel cevap hak yolunda devam etmektir. Hak yolunda devam edersek Cumhuriyet güçlenir. Bu konu hakkında kitaplar yazılır ama bir insanın bağlı olduğu, körü körüne hayran olduğu sapkın değerleri varsa yapacak şey bellidir. O insana söz hakkı vermemektir!


Hiç yorum yok: